tag:blogger.com,1999:blog-7781040668816798110.post7908907383164866668..comments2023-07-17T15:13:41.688+03:00Comments on Nautin ruuasta ja kitisen aiheesta: Natriumnitriitti E250, turvallinen lisäaineJussuhttp://www.blogger.com/profile/06549037819129509404noreply@blogger.comBlogger31125tag:blogger.com,1999:blog-7781040668816798110.post-63314260657213143152023-07-17T15:13:41.688+03:002023-07-17T15:13:41.688+03:00Aivan mahtavaa bongata järjellistä ihmisiä. Loista...Aivan mahtavaa bongata järjellistä ihmisiä. Loistava blogi aivan keskeisestä asiasta ihmisen hyvinvointiin liittyen. On aivan käsittämätöntä miksi yhteiskunta ei ohjaa teollisuutta tuottamaan terveellistä ja terveyttä ylläpitävää ruokaa. Sen sijaan kaikkialla julistetaan sotemenojen olevan yhteiskunnan suuri menoerä. Kaikki lisäaineet verolle! Vittu mitä paskaa ihmisille syötetään!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7781040668816798110.post-38774496230611974832022-01-22T14:26:41.518+02:002022-01-22T14:26:41.518+02:00Tiedän että esimerkiksi lihateollisuus-teollisuus ...Tiedän että esimerkiksi lihateollisuus-teollisuus koulutuksessa <br />kun tehdään makkaraa, ainoastaan opettaja saa käsitellä nitriittiä ja sekin on lukkojen takana. Ja sitä laitetaan makkaramassan sekaan<br />ainoastaan milligramman kymmenesosia, eli todella vähän.<br />Ja se mitä EU sanoo, ei tarkoita sitä että se on turvallista eikä epäterveelistä. Ne eivät välitä ihmisistä pätkääkään. Ne määrät mitä saa käyttää jokaisissa lisäaineissa johtuu siitä että ne arvot ovat juuri sopivia ettei ihmiset sairastu LIIAN nopeasti, joka sitten herättää ihmisissä epäluuloa. Vaatii vuosia ennekun sairastuu, mutta sairastuu varmasti.RRhttps://www.blogger.com/profile/03125274846087240226noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7781040668816798110.post-80569685416302883002019-12-23T22:54:08.958+02:002019-12-23T22:54:08.958+02:00Tuolla on monipuolista tietoa. https://www.zusatzs...Tuolla on monipuolista tietoa. https://www.zusatzstoffmuseum.de/lexikon-der-zusatzstoffe/natriumnitrit.htmlHeikki Nordmanhttps://www.blogger.com/profile/08739517291366847854noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7781040668816798110.post-56271382216996196682019-11-13T09:02:31.458+02:002019-11-13T09:02:31.458+02:00"Natriumnitriittiä käytetty suolauksessa"..."Natriumnitriittiä käytetty suolauksessa" ? Eipä meillä käytetä kuin suolaa, joka sisältää natriumKLoridia. Joka senkin liika-annostus on tosin vaarallista. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02150935749088649891noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7781040668816798110.post-43550996192452278832016-11-24T05:30:19.697+02:002016-11-24T05:30:19.697+02:00Natriumnitriittiä on käytetty vähintään keskiajalt...Natriumnitriittiä on käytetty vähintään keskiajalta asti suolan kanssa lihan vesisuolauksessa. Natriumnitriittiä löytyy suunnilleen kaikista vihreistä vihanneksista, joista sitä pystyy myös hyödyntämään lihan vesisuolauksessa.<br /><br />Kaikki on myrkyllistä, jos sitä on liikaa. Natriumkloridi (suola), magnesiumi, kupari, d-vitamiini, fosfori, jodi, ym. ovat kaikki ihmisen toimintakyvyn ylläpitämisen kannalta tärkeitä, ja joiden puutos voi johtaa jopa kuolemaan. Kaikki yllä mainitut ovat myös myrkyllisiä, joiden yliannostus voi johtaa jopa kuolemaan. Myrkyllisyys on täysin sidottuna määrään. Tiesitkö, että ihmiskeho tuottaa syaniidia, jota tuottaa myös yli 1000 erilaista kasviakin?<br /><br />Ongelmahan on, kun mekaanisesti tai kemiallisesti puhdistettuja yhdisteitä lisätään suuria määriä elintarvikkeisiin. Ja kuten ylempänä joku kommentoi, lihaa ei pidä syödä heti vaan sen pitää antaa "kypsyä". Natriumnitriittiä käytetään lihan säilymiskyvyn lisäämiseksi. Jos tarkoituksesi on syödä liha heti, miksi valmistautua säilömään sitä?<br /><br />Teollisuus lisää liikaa kaikenlaista ylimääräistä kaikkeen. Mutta, jotta elitarvikkeet saadaan tehokkasti kuluttajille, ilman että valtavia määriä menee hukkaan, on säilöntäaineet välttämättömiä.<br /><br />Tarjonta vastaa kysyntään; kysynnän tuottaa kuluttaja. Osta lähiruokaa, osta tuoretta, osta vain peruselintarvikkeita, ja säilö, teet makkarat ja kastikkeet, jauha jauhot, purista mehut, ym. itse. Näin päästään tästä mineraali/vitamiinihukka-, kehon myrkytys -noidankehästä. Ei ole olemassa teollisuuden pääpirua, joka tekeen kaikesta tarkoituksella epäterveellistä tuottaakseen enemmän voittoa. Piru olemme me, kuluttaja, parasiitti, joka vaatii ja valittaa, mutta ei halua antaa—eikä vaivautua.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7781040668816798110.post-24938519732121389732015-11-28T20:26:49.908+02:002015-11-28T20:26:49.908+02:00Kiinnostava aihe.
Nyt on nostettu esille (USAssa),...Kiinnostava aihe.<br />Nyt on nostettu esille (USAssa), että Nitrosamiinit saattavat olla (yksi) Alzhaimer-taudin aiheuttaja ..........<br /><br />Toiseksi aina teollisesti valmistettujen lisäaineiden puolustajat puolustautuvat sanomalla että käytetty molekyyli on sama kuin kasveissa luonnostaan oleva ja ne käyttäytyvät ruuansulatuskanavassa samalla tavalla , esim nitriitti, .......... ? mutta todistustaakka näyttää olevan aina kuluttajan harteilla.<br /><br />Esimerkkinä tästä betacaroteenitesti USAssa tupakoijilla.<br />Testi lopetettiin kesken kun teollisen betacaroteenin syöjien syöpätapaukset nousivat merkittävästi. Porkkanan syöjien syöpätapaukset jäivät siinä testissä alle vertailulukujen .......<br /><br />JuhaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7781040668816798110.post-39116117269816743872014-03-21T14:52:48.033+02:002014-03-21T14:52:48.033+02:00Kiitos kommentista. Nimenomaan nitriitistä ja liha...Kiitos kommentista. Nimenomaan nitriitistä ja lihajaloisteista kirjoitankin. koska lihahan lakkaa olemasta lihaa, kun siihen lisätään moista :)Jussuhttps://www.blogger.com/profile/06549037819129509404noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7781040668816798110.post-2670324312834706772014-03-21T10:07:52.009+02:002014-03-21T10:07:52.009+02:00Itse en näihin "turvallisiin pitoisuuksiin&qu...Itse en näihin "turvallisiin pitoisuuksiin" luota koska A) käytön vaikutuksista ei ole pitkäaikaistutkimuksia B) vaikka olisikin "turvallista" syödä suositeltu määrä koko elämän ajan, en kuitenkaan halua laittaa kehooni ainetta, jonka tiedän olevan myrkyllinen. Hyvä että asia puhututtaa ja ihmiset tuntuvat olevan enemmän kiinnostuneita siitä mitä suuhunsa laittavat. Ilman että muutoksia vaaditaan mitään ei tapahdu. Kiitos kirjoittajalle, tästäkin tekstistä sain uutta tietoa jonkin verran. Korjaisin kuitenkin sen, että natriumnitriittiähän ei siis ole yleisesti kaikessa punaisessa lihassa, vaan liha jalosteissa. Tuoretta punaista lihaa voi siis huoletta syödä. Jos pihvisi itsepäisesti pysyy punaisena sitä kypsentäessä niin sitten kannattaa huolestua :) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7781040668816798110.post-73733002567744035292013-12-22T10:35:54.827+02:002013-12-22T10:35:54.827+02:00Lapsuudenkaverin sukulaismiehet olivat myrkyttänee...Lapsuudenkaverin sukulaismiehet olivat myrkyttäneet nitriitillä lokkeja. Joku heistä oli töissä makkaratehtaalla...<br /><br />Jos nyt punainen liha kiinnostaa kannattaisi siirtyä leikkeleistä jauhe- tai kokolihaan. Itseäni kiinnostaisi kotimakkaran tekeminen. Tulee työlääksi mutta tietääpä mitä sinne makkaramassaan on pantu.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7781040668816798110.post-36129790152374140642013-10-06T15:52:45.496+03:002013-10-06T15:52:45.496+03:00Prismoista ainakin löytyy Vatajan lisäaineetonta n...Prismoista ainakin löytyy Vatajan lisäaineetonta nakkia. Me on harvat nakinsyömisemme vaihdettu tuohon. Lisäksi on erikseen ainakin Vatajalta nitriititön nakki. Jussuhttps://www.blogger.com/profile/06549037819129509404noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7781040668816798110.post-48165014068801945752013-10-05T15:41:12.333+03:002013-10-05T15:41:12.333+03:00Olen miettinyt tuota samaa: Miksi natriumnitriitti...Olen miettinyt tuota samaa: Miksi natriumnitriittiä lisätään makkaroihin ja lihoihin, jos kerran on todettu sen aiheuttavan paksusuolen syöpää. Minulla on pikkuinen 2,5 vuotias lapsenlapsi, joka rakastaa nakkeja. Olenko murhaaja, jos edelleen annan lapsen syödä nakkeja?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7781040668816798110.post-90142108343984842592013-09-15T19:45:13.190+03:002013-09-15T19:45:13.190+03:00http://www.kotivara.fi/sivu/fi/Tuotteet/lisaaineet...http://www.kotivara.fi/sivu/fi/Tuotteet/lisaaineeton_meetvursti/Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7781040668816798110.post-5939299340481891012013-07-18T09:17:59.609+03:002013-07-18T09:17:59.609+03:00Kiitoksia! On kyseessä ruoka tai ihan mikä tahansa...Kiitoksia! On kyseessä ruoka tai ihan mikä tahansa, kannattaa katkaista automaattiohjaus ja käyttää sitä maalaisjärkeä ja tulla tietoiseksi mitä syö tai tekeeJussuhttps://www.blogger.com/profile/06549037819129509404noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7781040668816798110.post-53384469243807608002013-07-17T21:52:25.473+03:002013-07-17T21:52:25.473+03:00Silkkaa asiaa alusta loppuun. Maalaisjärki sillä p...Silkkaa asiaa alusta loppuun. Maalaisjärki sillä pärjää.makes69https://www.blogger.com/profile/02646219632066767046noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7781040668816798110.post-59663209741736804862013-07-09T13:39:40.907+03:002013-07-09T13:39:40.907+03:00E621 on natriumglutamaatti ja tunnetaan aromivahve...E621 on natriumglutamaatti ja tunnetaan aromivahventeena. Aromisuolassa sitä aika usein lienee, en tiedä onko kaikissa.Jussuhttps://www.blogger.com/profile/06549037819129509404noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7781040668816798110.post-46550987437537284122013-07-08T19:52:48.301+03:002013-07-08T19:52:48.301+03:00Jäin miettimään, että eikös tuota E621 myydä aromi...Jäin miettimään, että eikös tuota E621 myydä aromisuolana? Muistan, kun äiti sitä lisäsi joka ruokaan ja vieläkin tiedän joidenkin sen nimiin vannovan ruuanlaitossa. Saatan toki olla väärässäkin, en ole asiaa tarkistanut, kun en sitä ruuanlaitossani käytä.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7781040668816798110.post-44916401503901111722013-07-01T16:28:45.203+03:002013-07-01T16:28:45.203+03:00www.ekoodi.com -osoitteesta löytyy jotain ja sinne...www.ekoodi.com -osoitteesta löytyy jotain ja sinne voi niitä myös itse lisätä. Täytyy myöntää, etten ole juurikaan ite palvelua käyttänyt, mutta eiköhän siitä hyötyä olisi itsellekin.Jussuhttps://www.blogger.com/profile/06549037819129509404noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7781040668816798110.post-85660779979953822632013-06-16T12:25:46.066+03:002013-06-16T12:25:46.066+03:00Onko joku up to date lista mitkä merkit on e 250 f...Onko joku up to date lista mitkä merkit on e 250 free? Ettei kaupassa joutuis lukemaan joka pakkauksesta?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7781040668816798110.post-59194308683287827652012-02-06T11:18:49.998+02:002012-02-06T11:18:49.998+02:00Kiitos vinkistä! Nyt on muuten tullut Kotivaralta ...Kiitos vinkistä! Nyt on muuten tullut Kotivaralta nitriititön meetvurstikin. Se on testattava, kun kohdalle osuu!Jussuhttps://www.blogger.com/profile/06549037819129509404noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7781040668816798110.post-10743256508001724222012-01-29T20:48:36.321+02:002012-01-29T20:48:36.321+02:00Jos haluat vältellä lisäaineina ruokavalioon tulev...Jos haluat vältellä lisäaineina ruokavalioon tulevia nitriittejä jotain apua ruokakassin valintoihin saapi www.ekoodi.com:in ja sen sovellusten avulla. Tuonne voi myös lisäillä "nitriitti-vapaita" lihatuotteita sitä mukaa kuin niitä vastaan tulee, niin ovat muidenkin löydettävissä. Ainaskin Helsingin Makkaratehtaalta ja Vatajalta löytyy tuon palvelun mukaan "nitriitti-vapaita" lihatuotteita.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7781040668816798110.post-50831582294843294962012-01-10T21:14:11.210+02:002012-01-10T21:14:11.210+02:00Montaa lisäainetta perustellaan turvallisuudella j...Montaa lisäainetta perustellaan turvallisuudella ja säilyvyydellä. Käytännössä säilyvyys yleensä tarkoittaa lisää hyllyikää. Miks jonkun tuotteen pitäis säilyä kuukausitolkulla hyvänä? Loput lisäaineet yleensä muuttaa koostumusta ja makua, kun tingitään oikeista raaka-aineista. Myönnän, oon kyynikko lisäaineiden(kin) suhteenJussuhttps://www.blogger.com/profile/06549037819129509404noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7781040668816798110.post-43862707716965625612012-01-09T19:19:44.157+02:002012-01-09T19:19:44.157+02:00Tästä salamista voisivat suomalaiset lihanjalostaj...Tästä salamista voisivat suomalaiset lihanjalostajat ottaa mallia: http://www.applegatefarms.com/products/hot_genoa_salami.aspx<br /><br />Käytännössä kuitenkin oikeista ruoka-aineista tehty tuote lienee kalliimpi tehdä, minkä vuoksi valmistajat käyttänevät mieluummin E-aineita jos mahdollista. Suomalaisiin lihavalmisteisiinhan käytetään yleisesti montaa muutakin E-ainetta kuin vain E250:a, syynä todennäköisesti hinta.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7781040668816798110.post-85981550053769721592012-01-09T19:03:35.746+02:002012-01-09T19:03:35.746+02:00Meetvurstia ei uskalleta tehdä ilman nitriittiä, k...Meetvurstia ei uskalleta tehdä ilman nitriittiä, koska meetvursti "lojuu" kuukauden ajan bakteerikasvulle suotuisissa olosuhteissa. Erityisesti botuliini-hermomyrkkyä tuottava bakteeri kasvaisi helposti meetvurstissa tänä aikana, jos nitriitti ei olisi sitä estämässä. Botuliinialtistukseen voi pahimmillaan kuolla, mitä riskiä lihajalostajat luonnollisestikaan eivät halua ottaa.<br /><br />USA:ssa tehdään "nitriititöntä" salamia käyttämällä E250:n sijaan selleriä, jossa on luonnostaan paljon nitraatteja ja ajaa siten saman asian.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7781040668816798110.post-46085559289515352022012-01-09T10:11:52.489+02:002012-01-09T10:11:52.489+02:00Kiitos infosta! Mielenkiintoista asiaa.
Täysin sa...Kiitos infosta! Mielenkiintoista asiaa.<br /><br />Täysin samaa mieltä nitriitittömyyden varmuudesta. Onneksi niitäkin saa. Harmi kuitenkin, ettei metukassa tosiaan oo vaihtoehtoja. En ookkaan metukkaa puoleen vuoteen syönyt.Jussuhttps://www.blogger.com/profile/06549037819129509404noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7781040668816798110.post-44284011779117731792012-01-06T18:34:32.244+02:002012-01-06T18:34:32.244+02:00Jos nitriitti ei ole ollut hapettomassa tilassa, s...Jos nitriitti ei ole ollut hapettomassa tilassa, sitä todennäköisesti ei ole hävinnyt. Nitriitti kuitenkaan itsessään ei ole ongelma vaan sen muuttuminen nitrosamiineiksi sen reagoidessa lihan amiinien kanssa.<br /><br />Nitrosamiineja voi muodostua nitriiteistä käytännössä<br />1. Tuotetta valmistettaessa. Valmistajat voivat ehkäistä tätä lisäämällä tuotteeseen antioksidantteja.<br />2. Kun kuumennat tuotetta. Korkeissa lämpötiloissa nitrosamiinien muodostuminen on todennäköisempää. Esim. pekoniin on havaittu muodostuvan nitrosamiineja n. 175 asteessa, mutta ei 135 asteessa. *)<br />3. Mahassa. Edelleen antioksidanteilla voi ehkäistä nitrosamiinien muodostumista, joten kannattaa syödä nitriittilihojen kanssa kasviksia.<br /><br />Varmemmalla toki pääsee jos syö nitriittilihan sijaan nitriititöntä.<br /><br />*) http://www.extension.umn.edu/distribution/nutrition/DJ0974.htmlAnonymousnoreply@blogger.com